Mentaltræning med Lift Your Life

Mentaltræning er vejen til succes

Kend dit “hvorfor”

Alle kan lære at sætte sig mål og nå dem. Det handler bare om at lære, hvordan man gør det. Find ud af hvad du gerne vil. Spørg dig selv hvad det vil give dig at nå dit mål, og hvorfor du overhovedet har sat dig målet. Dit ”hvorfor” er meget vigtigt, for det skal du bruge som motivation hver gang du træner, og særligt hver gang du prøver at finde en dårlig undskyldning for ikke at træne.

For mig vil det være en sejr at sætte mig endnu et stort mål, og gennemføre det – ligesom jeg har cyklet til Afrika, kørt alene på motorcykel til Nordkap, løbet maraton, gennemført en Jernmand, gået på gløder, hoppet i faldskærm, rullet Bornholm rundt 100 km på rulleskøjter, svømmet 12 km fra Jyllinge til Roskilde Havn og lavet 50 grønlændervendinger i et hug i min havkajak.

“Alt er muligt”

Jeg stiller op i 450 m is-svømning, fordi jeg er motiveret af at blive den første dansker der gennemfører distancen, og derved viser vejen for andre mennesker, der gerne vil opleve glæden ved at svømme i koldt vand og turde sætte sig mål udover det almindelige. Jeg kan godt lide tanken om at “vi kan det vi vil”. Små og store mål er lige vigtige, det drejer sig bare om at turde tro på at ”alt er muligt”.

En af mine store glæder er at se mennesker rykke sig ud af deres comfort-zone. Det behøver ikke at være meget. At få en til at smile kan være nok, eller som forleden dag, da en kvinde i Roskilde Vinterbadeklub, som normalt blot plejer at dyppe sig i vandet og holde sig til trappen valgte at tage 5 svømmetag ud og 5 svømmetag tillbage til trappen, for 10 minutter senere at have lyst til at gøre det igen. Hun har aldrig troet på at hun kunne, men hun turde det fordi jeg svømmede ved siden af. Den glæde jeg oplevede hos hende bærer jeg med mig hele dagen, og den kan ikke købes for penge.

Da jeg var 14 år døde min mor af brystkræft og det var på hendes dødsleje, at jeg besluttede mig for at leve et energifyldt og passioneret liv og hjælpe andre til at gøre det samme.

Gør træningen til en leg

Du skal sørge for at have det sjovt med det du laver. Når du kender dit mål skal du planlægge, hvordan du gerne vil nå dit mål og forestille dig hvordan det føles, når du ér i mål. Den følelse skal du bære med dig hele vejen til du når det. Med den strategi vil alle dine kommende mål kunne lykkes.

Selv har jeg hen over vinteren elsket at stå op kl. 5, for at møde en god bid andre morgenfriske vinterbadere bag Vikingeskibsmuseet i Roskilde, der også har fundet livsglæde i at hoppe i det kolde vand. For mig har det ikke været et afsavn en regnfuld fredag aften at bytte en rød bøf og et glas rødvin ud med sund vegetarmad, kogt vand med ingefær og en rask svømmetur i en kold mørk fjord, som jeg for længst har forelsket mig i. Mit råd til dig er at elske det du laver – og elsk det fordi du kán. Det gør jeg og kan næsten ikke vente til vi flyver onsdag morgen den 19. marts kl. 8:55 fra København.

Isen er min ven

Torsdag den 20. marts svømmer vi 450 m. Vi er 36 kvinder fra hele verden der stiller op. Jeg starter i heat nr. 7 præcis kl. 14:00 på bane 9 og skal svømme sammen med seks fra Rusland, en fra Tyskland og en fra Tjekkiet.

Mit mål er at gennemføre, og gøre det så godt jeg kan. Jeg har mentaltrænet lige siden jeg fik idéen, og kan nu justere den med ovennævnte oplysninger. Mentalt træner jeg allerede på at gøre det til en fordel at svømme lige ved siden af isen i det svømmebassin, der nu er hugget ud af den tilfrossede flod Kemijoki, der løber gennem byen Rovaniemi i Nordfinland i Lapland, hvor løbsledelsen har sat alle sejl til at skabe rammerne for en uforglemmelig fest – og en af de seriøse.

Lift Your Life

Få nye indlæg sendt på mail:

Tilmeld dig og få en mail, når jeg har skrevet nyt indlæg.

Seneste indlæg

Læs videre

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tips & tricks til at holde kroppen på toppen.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tips & tricks til at holde kroppen på toppen.