Elsker du også at gå til eksamen?

Nogen elsker det, andre hader det, og så er der alle dem midt imellem. Jeg hører til den første gruppe, altså til dem der elsker at gå til eksamen. Hvad gør du?

I videoen kommer jeg med bud på, hvordan det kan blive lettere at gå til eksamen og i det hele taget at mestre at være i rampelyset. Det gælder også hvis du fx skal holde en tale, skal til jobsamtale eller blot skal præstere noget fysisk eller mentalt.

Du vil høre mig fortælle om:

 • Hvordan det nytter at sige: jeg kan, jeg vil og jeg glæder mig til at vise det
 • Hvordan du fra dag ét skal lære at glæde dig
 • Hvordan du kan kigge på eksamen med nye briller
 • Hvordan det fremmer din livsoplevelse, hvis du ejer nuets kraft
 • Hvordan du kan betragte livet og dets muligheder, som et slot med mange rum

300 elever til eksamen

Som tidligere lærer på zoneterapiuddannelsen på Helseskolen i Søborg og på det tidspunkt også knyttet til Biopatskolen i København, har jeg igennem årene ført mere end 300 elever til eksamen.

En af ”hemmelighederne” ved at de alle succesfuldt har gennemført uddannelsen og er bestået med bravur er, at de fra dag ét har lært at glæde sig til at gå til eksamen.

Det handler om at glæde sig til at vise, hvad man har lært og at reframe begrebet eksamen – altså at indramme situationen på nye måder – og betragte det som et midlertidigt tidsrum, hvor man kan dele det, man ved.

Eksamen er blot en tidslomme

Eksamen kan du betragte som en ”kom videre prøve” i en tidslomme. Altså en ”kom ind og vis hvor du er – prøve”.
Vi tilegner os viden på forskellige stadier – som begyndere, let øvede/øvede og så som virtuose.

Glæd dig til at vise, hvor langt du er kommet i dine bestræbelser i at nå dine mål.

Jeg kan – jeg vil og jeg glæder mig til at vise det

Hvis du bruger læresætningen: Jeg kan, jeg vil og jeg glæder mig til at vise det, så tænk over følgende:

 • Jeg kan – og det kan du!
 • Jeg vil – og hvad er det du gerne vil, mere end blot at vise det til en eksamen.
  Hvad er det højere formål med den uddannelse du er i gang med og hvad åbner det af muligheder for dig.
  Skal du være behandler, så tænk på dem du kan hjælpe. Skal du være lærer, så tænk på dem du skal undervise og dele din viden med. Er du pædagogstuderende så tænk på alt det dejlige du kan gøre med børnene eller dem du kommer til at være rollemodel for osv.
 • Jeg glæder mig til at vise det – og her kan du roligt sætte eksamen i et andet perspektiv, hvor du glæder dig til at vise hvor du er på vej til dit højere formål.

Få redskaber til at eje nuets kræft

Du bliver stærkere, og stærkere til at gå til eksamen, hvis du bruger din fortid som vind i din sejlads frem mod det, du ønsker dig, og hvis du bliver god til at sætte dig inspirerende mål for fremtiden og hele tiden bevarer fokus på, hvordan du kan gøre nuet stærk.

Du ejer kun det nu du befinder dig i, og du kan svække det ved at lade minder og tanker om fortiden spænde ben for dig, hvis du fokuserer på de oplevelser, der ikke er styrkende for dig.

Modsat styrker du nuet, hvis du vælger at fokusere på det i fortiden, der har fungeret. Og har du ikke selv været i stand til at løse en opgave, så find rollemodeller der knækket koden til succes.

Find ud af hvad andre har gjort og gør det samme

På samme måde kan du svække nuets kraft ved at bekymre dig og frygte fremtiden og modsat styrke nuets kraft ved at glæde dig til fremtiden.

Når du skal blive stærk i nuet, så tænk på, hvad du gerne vil opleve i fremtiden, og hvordan du gerne vil have det, når du er i mål med dine ønsker. Altså hvilken tilstand du gerne vil opleve.

Til mine elever og klienter på klinikken eller andre jeg har coachet til at gå til eksamen, har jeg altid sagt: Hvad er det første, du gør, når du ér bestået? Hvem ringer du til? Hvordan er det at se på dit eksamensbevis?

Nu arbejder hjernen med at forme fremtiden ud fra den overbevisning, at du ér bestået. Og der er et godt afsæt til at finde større ro til at fuldføre en eksamen med overskud.

Det hele handler om at håndtere nuet og skabe grobund for gode tilstande, gøre sig til ven med fortiden og sætte sig spændende, livsnærende og ambitiøse mål i fremtiden, så vi er villige til at investere det, der skal til for at opnå det vil drømmer om, fx at gå til en eksamen.

Dit liv er som et klaver og et slot

Du kan betragte dit liv som om du spiller på et klaver fra dur til mol og udvide dit repertoire af toner og melodier og/eller du kan tænke på dit liv som et slot, hvor du er nysgerrig på at finde nøglerne og åbne dørene til de rum du endnu ikke har set og taget ejerskab over.

Alt du behøver er at være nysgerrig og åbne døren. Du behøver hverken gå derind eller forestille dig at du skal blive der, men find nøglen og lad døren stå på klem og find så modet til at bruge flere rum i dit slot, som du med andre ord sagtens kan betragte som et helligt tempel, som du kan være taknemmelig for.

Vær nysgerrig på livet og favn det

Måske fungerer det for dig at tænke, at du er her for et højere formål, og at du er på jorden for at være dig og for at opleve livet. Livet er at opleve det.

Som mennesker vokser vi, når vi kan favne både lys og mørke altså yin som yang. Det ville aldrig fungere, hvis alt kun var lyst, hvidt og uden mørke. Vi har brug for kontraster, og vi har brug for at vokse af modstand, for det er gennem modstand vi finder kræfterne til at forandre og til at gøre noget på en ny måde.

Morale

Hils modstand velkommen og opfat modstand som en kærkommen anledning til en positiv forandring. Arbejd med accept og tilstandshåndtering, hvor du bliver god til at håndtere det som ér.

Har du brug for at styrke kroppen eller savner du et kærligt skub, der kan forandre livet

Ring hvis har brug for, at jeg booker tiden for dig.

Du kan booke tid til en behandling med akupunktur og zoneterapi eller til at lade dig coache her.

Book tid online

Hvis du ikke allerede er klient og gerne vil være det, så skal du oprette dig på Terapeutbooking og finde en tid, der passer dig. Den første gang bruger jeg normalt 2 timer til journal og behandling.

Har du brug for besøg i eget hjem?
Hvis du ikke har mulighed for at kommer på klinikken, tilbyder jeg også at behandle i eget hjem i Roskilde og omegn. Her betaler du dog også for tiden jeg bruger på at komme til og fra dit hjem, og hvis turen er meget længere, da også for transporten.

Ring hvis du har brug for et godt råd eller andet, der kan berige livet.

Energifyldte og livsglade hilsner og på snarligt gensyn ❤ Mette

Få nye indlæg sendt på mail:

Tilmeld dig og få en mail, når jeg har skrevet nyt indlæg.

Seneste indlæg

Læs videre

Sådan laver du dit eget sundhedsdrys

Dette sundhedsdrys er ikke alene en stor smagsoplevelse; det er en kilde til essentielle næringsstoffer som omega-3 fedtsyrer, antioxidanter, fiber, og proteiner, der alle understøtter en sund krop og et sundt sind.

Læs mere »
Livsglæde og frihed finder du i måden du tænker på

Livsglæde og frihed finder du i måden du tænker på

Alt er godt! Min motorcykeltur denne sommer til Italien og øerne Korsika, Sardinien og Sicilien har givet mig livsindsigter, som jeg nu vil dele med dig. Lær at spille på flere tangenter på “dit klaver” og vær nysgerrig på de toner, du endnu ikke har spillet.

Læs mere »
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tips & tricks til at holde kroppen på toppen.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tips & tricks til at holde kroppen på toppen.