Livsglæde og frihed finder du i måden du tænker på

Hjemvendt fra en skøn motorcykeltur, hvor jeg i sommerferien 2023 kører alene rundt for at opleve Norditalien og de tre smukke øer Korsika, Sardinien og Sicilien, vil du i videoen høre mig fortælle om:

  • Hvordan energi er en tilstand og dermed også en følelse
  • Hvordan vi kan håndtere tilstande ved at håndtere følelser, hvor det handler om at arbejde med forandringsparathed
  • Hvordan accept af tingenes tilstand sætter sindet fri
  • Hvordan vi kan opfatte livsoplevelse som tonerne på et klaver fra dur til mol
  • Hvordan du kan bruge og forbedre din vejrtrækning
  • Hvordan det nytter at sige: Alt er godt!

ALT ER GODT

Accept
At arbejde med tilstandshåndtering og kunne mestre følelser skal kædes sammen med, hvordan vi er i stand til at acceptere det, vi oplever.
Når vi oplever ubehagelige tilstande i kroppen, er det ofte, fordi vi tænker, at noget skulle være på en anden måde end det, vi oplever. Og ofte begrænser vi vores livsoplevelse, fordi vi er bange for, hvordan vi vil reagere på noget nyt.

Dit klaver
Mit forslag er, at du betragter dit liv, som om du spiller på et klaver. Udvid dit repertoire af toner. Spil på flere tangenter – fra dur til mol. Vær nysgerrig på de toner, du endnu ikke har spillet på.

Udvid din tryghedszone
Personligt har jeg udvidet mine egen tryghedszone i yderpunkter fra ekstrem kulde til ekstrem hede.

I 2014 deltager jeg i et VM i issvømning og svømmer 450 m i isvand i 10 graders kulde kun iført en svømmedragt, svømmebriller og en badehætte. For mig er målet at vise at det kan lade sig gøre, for ingen dansker har på det tidspunkt gjort det. Det går godt om end jeg undervejs oplever at miste følelsen af kontakt til min højre hånds lillefinger. Da jeg opdager det tænkte jeg straks:
”Ja, ja. Svøm videre. De andre udenlandske deltagere der har gennemført lignende distancer, har stadig 10 fingre der fungerer”.
Med det tankemønster eliminerer jeg frygten og gennemfører turen og vinder i tillæg en medalje.

PS. Læs evt. mere om issvømning på www.iceswimmer.com

Sommeren 2023 kører jeg i alt 4010 km på motorcykel og gennemfører en stor del af turen i ekstrem hedebølge med rekordhøje temperaturer omkring 46 grader i skyggen flere af dagene.

Iført svedabsorberende uldtøj og motorcykeludstyr i form af vandtæt jakke, bukser og støvler samt hjelm og handsker – ja, der er det bare at acceptere at sveden konstant løber ned af kroppen og at det bare ér varmt.
Med accept af tingenes tilstand bliver det en fantastisk tur og min tryghedszone er klart rykket.

Mette ved Gardasøen 2023

Når frygten melder sig

Som du kan høre i videoen, så vælger jeg på Sicilien at køre på tværs af øen fra syd til nord.
Planen er at jeg vil overnatte i bjergene midt på øen og vælger derfor at køre at små snoede veje, for at opleve den storslåede natur. Men hedebølgen raser med varslede 47 grader i skyggen og alt i bjergene opleves tørt, tørt, tørt og så varmt at min mobiltelefon på et tidspunkt fortæller, at den skal køles ned.

Problemet er nu, at jeg ikke kan køle mobiltelefonen ned nogen steder. I alle mine tasker er der langt over 50 graders varme. Velvidende at jeg har set adskillige naturbrande, hvor brandslukkende flyvere har kredset rundt i luften, og jeg har kørt forbi afsvedede marker og selv har stået lige ved siden af ilden, da bliver jeg faktisk bange.

Jeg mærker en fysisk uro i brystet ved tanken om den hjælpeløse situation, jeg kan stå i, hvis der pludselig udbryder en ukontrollerbar brand omkring mig, hvor jeg ikke kan kalde på hjælp og ikke selv kan køre i sikkerhed.

Gode råd er dyre, siger man, men her hjælper ingen økonomi.

Jeg beslutter at ændre mine planer og sætter min GPS til at køre mod vandet nord på øen af den hurtigste rute, alt imens jeg holder fokus på min vejrtrækning.  Jeg trækker vejret ind og tæller til 5, holder en pause og puster langsomt ud mens jeg tæller til 8 og holder en pause.
Jeg kalder denne vejrtrækningsteknik for 5:8, og hvis du vil anvende den og det fungerer bedre kun at tælle til 3 på indånding og tælle til 5 på din udånding, så gør du det.

Tilbage til turen midt i bjergene.
Ved at fortsætte den vejrtrækningsteknik, minde mig selv om at jeg sidder på en motorcykel, der stadig kører, og jeg bestandig for mig se et billede af, at jeg når kysten og kan mærke vandet, da evner jeg at transformere den fysiske uro og kan nyde de sidste 178 km i varmen.

Jeg når vandet, inden det bliver mørkt, og alt er godt, men kan fire dage senere, og umiddelbart efter jeg har forladt Sicilien, konstatere at der udbryder voldsomme brande mange steder på øen – inklusive i det område, hvor jeg lige havde kørt.

Morale
Her er moralen, at det nytter at lytte til sin indre stemme, og at en bevidst anvendt vejrtrækningsteknik på 5:8 eller 3:5 hjælper krop og sind til at bevare roen. Og sluttelig så handler det om at se det for sig, som man gerne vil have skal ske og bestandigt sige: ALT er GODT.

Du kan læse mere om motorcykelturen på www.metteblthomsen.dk

Book tid til behandling eller coaching

Har du brug for at styrke kroppen eller savner du et kærligt skub, der kan forandre livet

Ring hvis har brug for, at jeg booker tiden for dig.

Du kan booke tid til en behandling med akupunktur og zoneterapi eller til at lade dig coache her.

Hvis du ikke allerede er klient og gerne vil være det, så skal du oprette dig på Terapeutbooking og finde en tid, der passer dig. Den første gang bruger jeg normalt 2 timer til journal og behandling.

Har du brug for besøg i eget hjem?
Hvis du ikke har mulighed for at kommer på klinikken, tilbyder jeg også at behandle i eget hjem i Roskilde og omegn. Her betaler du dog også for tiden jeg bruger på at komme til og fra dit hjem, og hvis turen er meget længere, da også for transporten.

RING HVIS DU HAR BRUG FOR ET GODT RÅD ELLER ANDET, DER KAN BERIGE LIVET

Energifyldte og livsglade hilsner og på snarligt gensyn ❤ Mette

Få nye indlæg sendt på mail:

Tilmeld dig og få en mail, når jeg har skrevet nyt indlæg.

Seneste indlæg

Læs videre

Sådan laver du dit eget sundhedsdrys

Dette sundhedsdrys er ikke alene en stor smagsoplevelse; det er en kilde til essentielle næringsstoffer som omega-3 fedtsyrer, antioxidanter, fiber, og proteiner, der alle understøtter en sund krop og et sundt sind.

Læs mere »
Livsglæde og frihed finder du i måden du tænker på

Livsglæde og frihed finder du i måden du tænker på

Alt er godt! Min motorcykeltur denne sommer til Italien og øerne Korsika, Sardinien og Sicilien har givet mig livsindsigter, som jeg nu vil dele med dig. Lær at spille på flere tangenter på “dit klaver” og vær nysgerrig på de toner, du endnu ikke har spillet.

Læs mere »
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tips & tricks til at holde kroppen på toppen.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tips & tricks til at holde kroppen på toppen.