Julen 2022 - vi har hinanden i hjertet

Julen 2022. Vi har hinanden i hjertet ❤

For første gang i mit liv skal jeg være alene juleaften og jeg glæder mig.

Jeg elsker julen og alt hvad der er forbundet med den. Det er stemningen, lyset, forventningen og farverne. Det er traditionerne og julepynten. Og hele mit hjem og klinikken pynter jeg op en måned før juleaften, så jeg for hvert et øjekast kan smile og mærke energien. Det er duften af gløgg og lyden af juleklokker, og stilheden når jeg sætter lys på graven og mindes mine forældre inden jeg sætter mig på bænken i kirken og lytter til det kristne budskab.

Julen er hjerternes fest og tiden hvor den kosmiske indstråling er stærkere og mørket oplyses og det virker naturligt at gøre noget sammen med andre – og for andre.

Julestemning

Her er lidt tanker omkring julen fra mig til dig.
Julestemning er noget vi skaber med vores tanker og det vi vælger at fokusere på.
Det handler om at tro på at alt er godt og godt nok og at vi er sammen, selvom vi måske er alene.

I hjertet er vi sammen

Min elskede far, som jeg altid har tilbragt julen sammen med, forlod den jordiske inkarnation sidste år og begge mine børn fejrer i år julen hos deres andre nære, så jeg har valgt at tilbringe juleaften alene. Men i hjertet er jeg sammen med alle dem jeg elsker og holder af. Det gælder familie, som venner, kollegaer som klienter – både dem der lever og dem der ikke længere er her.

Hygge og arbejde

Den 23. december laver jeg en helt klassisk hjemmelavet julemiddag, der også indbefatter en herlig vegetarpostej, som du skal have opskriften på. Se opskriften nederest.

Jeg gør det hele klar, så det bare skal varmes juleaften og dækker bord med hvide tallerkner med guldkant, høje glas på stilke, nypudsede messingstager og en håndbroderet gammel juledug.  Og så sætter jeg kursen mod hjemmesygeplejen i Lejre kommune lørdag morgen, hvor jeg har valgt at glæde mig over livet som hjemmesygeplejerske i dagvagt den 24., 25. og 26. december, hvor jeg vil nyde hvert et møde med alle de dejlige borgere i hvis hjem jeg elsker at komme.*

Hvis du savner en af være sammen med og ikke selv kan overskue middagen d. 24.12.22

Ja, så send mig et sms og ring på 40 37 33 21 og lad mig vide at du kommer juleaften. Jeg har mad nok.
Efter min dagvagt på Bøgebakken i Lejre, går jeg i kirke i Allerslev kl. 16 og kører herefter forbi mine forældres grav kl. 17:30 i Roskilde.
Jeg er på min bopæl i Himmelev igen kl. 18 hvor dørene åbne og juletræet blir tændt.

Jeg ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

ses vi på klinikken

Jeg er tilbage på klinikken Lift Your Life tirsdag den 27. december og igen fra mandag d. 2. januar.


PS: Hvis du allerede nu ved at du har lyst til at styrke sind, krop og immunforsvar eller bare vil forkæle dig selv så kan du booke tid allerede nu. Ring 40 37 33 21 eller Book tid online

Jeg glæder mig til vi ses ❤ Mette

Opskrift på Grøn Mandelsteg

175 g malede eller finthakkede mandler

175 g revne brødkrummer (fuldkornsbrød)

175 g rensede, fint hakkede champignoner

175 g rensede, revne gulerødder

1 pillet, hakket løg

1 stilk skyllet finthakkede bladselleri

Ca. 25 gr. smør

1 tsk stødt timian

½ tsk stødt rosmarin

4 mellemstore æg

1/4 dl vand eller grøntsagsbouillon

Salt, peber

½ pose svesker

Æbler i både

Bland mandler, brødkrummer, champignoner og gulerødder i en stor skål.

Svits løg og bladselleri i smør under omrøring et par minutter, bland det i skålen med de øvrige ingredienser, rør ”farsen” godt sammen og smag den til.

Fyld blandingen i en velsmurt aflang form, der rummer 1 liter.

Læg et lag fars i bunden. Læg et lag af æblebåde og svesker. Herefter endnu lidt fars og igen et lag af æblebåde og svesker og dæk med resten af farsen.

Dæk med alufolie og sæt den i ovnen ved 200 gr. i 30 minutter.

Fjern alufolien og steg farsen ca. 10 minutter til.

Lad stegen afkøle lidt, før den vendes ud af formen, skæres i skiver med en skarp kniv og anrettes på et serveringsfad, pyntet med toppen fra bladsellerien og lidt friske mandarinbåde og skiver af et sprødt rødt æble.

Rigtig god fornøjelse og glædelig jul ❤ Mette

Lift Your Life

Få nye indlæg sendt på mail:

Tilmeld dig og få en mail, når jeg har skrevet nyt indlæg.

Seneste indlæg

Læs videre

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tips & tricks til at holde kroppen på toppen.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få tips & tricks til at holde kroppen på toppen.